Actualitat

Profunda pèrdua del nostre company i amic

En nom de la nostra fundadora, María Teresa Rodríguez García, i en el de la nostra presidenta, Judit Mascó Palau, comuniquem la profunda pèrdua del nostre company i amic Santiago Prieto Puigdengolas, que va traspassar el dia 29 de setembre. 

Estimat Santi,

Volem dir tantes coses que no sabem per on començar. Les idees s’esbatussen unes a altres per sortir primer. Aquest cap de setmana vam perdre un amic, un company, un treballador. Ens va partir per la meitat. Pensem en el que ens quedava pendent, això i allò i de sobte, res.

Apareixies pel despatx quan menys ho esperàvem, podien ser les 7 del matí, les 12 del migdia o les 8 de la nit: “Bon dia!” Volaves pel mig de les taules, agafaves 4 papers i desapareixies entre tutories. Ens tornàvem bojos localitzant-te quan volíem desconnectar un moment fumant un cigarret.

Sempre estaves a prop per si se’t necessitava a nivell personal o professional, tenies una capacitat d’anàlisi i d’observació increïbles, sempre alerta, sempre objectiu. Com inculcaves la teva teoria sobre els prejudicis: “Enverinen els ulls i no deixen veure el que realment s’ha de veure”. Vas lluitar intensament per cadascun dels usuaris que et van arribar al programa, alguna vegada et desinflaves, però t’alçaves amb més força. T’irritaves amb les injustícies, apostaves per un món igualitari i digne. Si a algú li havies de dedicar 5 hores, els les dedicaves. Si havies d’agafar el cotxe per acompanyar, l’agafaves. Si havies de fer formació, la feies. Mai tenies un no. Com n’hem d’aprendre de la teva generositat.

Amb la teva sensibilitat deduïes quan uns ulls miraven tristos i et preparaves per allargar la mà, ben ferma, acompanyada d’una abraçada. Podies escoltar els merders durant hores, eres allà, en silenci, anar escoltant. Quan ja no quedava res per treure, ens refeies amb el teu àgil sentit de l’humor. Ens envalenties.

Nosaltres no serem els mateixos. El nostre món ha canviat, però com t’agradaria, seguirem, i seguirem fent la feina amb la qualitat que ens defineix, amb el teu capital humà, tan envejable.

T’estimem.

Comparteix

Articles relacionats